Om Advanced Elements luftkajaker

Advanced Elements är några av världens bästa uppblåsbara kajaker!
Sedan lanseringen för snart 20 år sedan har Advanced Elements flyttat gränserna med banbrytande produkter som på riktigt kan anses som hybridkajaker med bra prestanda! Advanced Elements produkter håller högsta kvalitet och har många innovationer för att ge bästa tålighet, prestanda och portabilitet.

Advancedframe-serien

AdvancedFrame-serien är våra bästsäljande luftkajaker. Dessa sit-in-kajaker är väl anpassade för svenska förhållanden och kan även utrustas med stänkskydd. De tar endast 5 minuter att sätta upp och ta ihop, vilket gör att de enkelt och snabbt kommer ut på vattnet!

De kajaker som finns i Advanced Frame-serien är följande:
Advanced Frame 1 – Lätthanterlig 1-manskajak på 16 kg!
Advanced Frame Expedition – Längre enmanskajak med bra lastutrymme!
Advanced Frame Convertible – Hybridkajak för en eller två personer!

Läs vår guide för att välja rätt luftkajak här!

Bra riktningsstabilitet & fart

För att ge bästa fart och riktningsstabilitet är Advancedframe utrustad med aluminiumskenor i för och akter. Dessa ger kajaken en styv form som gör att kajaken skär genom vattnet som en kniv!

3-lagerskonstruktion för bästa tålighet & säkerhet

Kajakerna är uppbyggda i 3 starka lager för att göra produkten så tålig och säker som möjligt.

Underskiktet är tillverkat i armerad PVC (Tarpaulin) som tål det mesta som kajaken kan stöta under paddling.
Innanför skalet ligger luftkammaren innesluten i ett starkt textilskal som ser till att kajaken får rätt form och därmed bästa paddlingsprestanda.

Själva luftkammaren är delad i två separata kammare som både går runt hela kajaken. Detta säkerhetssystem gör att kajaken håller sig flytande även vid en punktering. Dock är detta väldigt osannolikt med två yttre lager som skyddar luftkammaren.

Bästa kvalitet och livslängd

Luftkajak, uppblåsbar kajak, advanced, elements
Advanced Elements Luftkajaker uppblåsta i fabrik för kvalitetskontroll

Dessa kajaker är byggda för att användas mycket, vikas upp och ned tusentals gånger. Vi har kunder som använt sina kajaker i 15 år utan några problem alls!

Alla kajaker från Advanced Elements monteras helt och hållet i fabrik innan de levereras, allt för att säkerställa att kvaliteten är den bästa!

Vi tillhandahåller alla reservdelar till kajaken, allt från ytterskal till kajakens golv, ventiler finns att tillgå för att du inte ska behöva byta ut hela produkten.