Välj rätt luftkajak

AdvancedFrame 1 – Den klassiska enmanskajaken från Advanced Elements

Advanced Elements – AdvancedFrame 1

AdvancedFrame 1 är den klassiska kajaken från Advanced Elements. Den väger endast 16 kg och är väldigt portabel och enkel att ta med i bilen, hudbilen, husvagnen eller båten. Passar utmärkt för dig som exempelvis har större båt och vill ha en lätthanterlig farkost för att paddla in i åar och vikar!

Rekommenderas till kortare turer och dagsturer!

AdvancedFrame Expedition – Enmanskajak för längre turer!

Advanced Elements - Advanced Frame Expedition
Advanced Elements – Advanced Frame Expedition

Advanced Frame Expedition är en förlängd version av AdvancedFrame 1. Mer längd ger bättre riktningsstabilitet, fartegenskaper och lastutrymme. Denna kajak passar utmärkt till dig som vill paddla dagsturer och övernattningsturer och vill ha gott om lastutrymme! Eller för dig som vill ha mera fart!

Finns även i utförande med högtrycksgolv!

Advanced Frame Convertible – Familjekajaken som även fungerar för 1 person!

Advanced Elements - AdvancedFrame Convertible
Advanced Elements – AdvancedFrame Convertible

Convertible är en multifunktionell kajak där du enkelt flyttar sätet för att kunna använda den som 1-manskajak eller tvåmanskajak. I standardutförande är kajaken öppen vilket gör att du även kan ta med en hund eller ett barn. Till convertible kan du även köpa topdäck med hål för en eller två personer vilket gör AdvancedFrame convertible till en sit-in-kajak där du kan sätta på kapell.

Passar utmärkt som dagsturskajak/familjekajak för två personer eller som 1-manskajak för längre turer!

Airfusion Elite – Hybridkajaken för bästa prestanda!

Advanced Elements - Airfusion Elite
Advanced Elements – Airfusion Elite

Airfusion Elite är en kombination av en luftkajak och en faltkajak. Utöver luftkamrarna sätter du även in aluminiumstag som ger kajaken en extremt väldefinerad form. Detta ger kajaken ett skrov som matchar fartegenskaperna på hårda havskajaker!

Passar bra för dig som vill ha bästa fartprestanda!

Packlite – kajaken som får plats i en handväska!

Advanced Elements - Packlite
Advanced Elements – Packlite

Packlite är en mindre kajak för kortare turer med förvånansvärt bra prestanda i förhållande till storleken. Denna kajak fälls ihop till en väska like stor som en handväska och väger endast 1,8 kg.

Detta är kajaken som du kan ta med längst ned i ryggsäcken och plocka fram när du hittar en plats du vill paddla på! Kombinera med en lätt 4-delad paddel så kan du ta med den i stort sett överallt

Straitedge Angler Pro – Den ultimata fiskekajaken!

Advanced Elements - Straitedge Angler Pro
Advanced Elements – Straitedge Angler Pro

Straitedge Angler Pro är en vidareutveckling av den tålig sit-on-top-kajaken straitedge. Denna kajak är utrustad med allt en fiskare kan tänkas behöva, och du kan fästa egna tillbehör på ramen framför sitsen.